DamnVid, a video downloader/converter that sucks less

De siste ukene har jeg brukt mye tid på å pakke DamnVid for Ubuntu. DamnVid er et program skrevet i Python som laster ned og konverterer det meste av online video. Programmet fungerer aller best med YouTube, men kan brukes mot mange andre video-nettsteder. Damnvid kan også konvertere videoer du har på liggende på PCen. Du kan også velge å for eksempel fjerne video, og bare lagre ei lydfil av en musikkvideo på youtube. “There’s no end to the possibilities”, som Jim Carrey sa en gang.

Siden DamnVid er skrevet i Python kan det kjøres på mange plattformer; på programmets nettsider ligger installasjonsfiler for Windows og Mac. Har du Ubuntu Lucid Lynx (9.10) eller Ubuntu Karmic Koala (10.04) kan du enkelt installere programmet med apt:

$ sudo apt-add-repository ppa:damnvid/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install damnvid

Så enkelt kan det gjøres, programmet skal nå ligge i Applications/Sound & video (eller tilsvarende på norsk om du er av typen som foretrekker programvare på morsmålet).

Det er mulig pakkene fungerer på Debian og eldre utgaver av Ubuntu, men da må du i såfall hente pakkene manuellt herfra: https://launchpad.net/~damnvid/+archive/ppa/+packages

I tillegg til å pakke DamnVid for Ubuntu har jeg også oversatt det til norsk. For å få DamnVid på norsk starter du programmet, velger menyen DamnVid, deretter Preferences. Deretter endrer du valget Language til: Norsk. Damnvid må nå startes på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Ta kontakt når du finner tastefeil, dem er det sikkert noen av…

Tags: , , , , , , ,

7 Responses to “DamnVid, a video downloader/converter that sucks less”

 1. Bøtta PedersenNo Gravatar Says:

  SV: Ja, det er klart det blir koselig med besøk. Nå drikker ikke jeg kaffe, men da får barna og jeg kose oss med brus. Ædda bædda. Jeg aner en liten grillkveld ved elva her :-)

 2. LeneNo Gravatar Says:

  Grillkveld ved elva høres koselig ut! :)

 3. LeneNo Gravatar Says:

  …og btw… Jeg drikker heller ikke kaffe. :p

 4. Bøtta PedersenNo Gravatar Says:

  Vi to får leske oss med andre godsaker. Litt finvær, så får vi det til. Egentlig liker jeg regn også, men da trenger man jo pressenning. Jeg er en mester på grillspyd :-)

 5. LeneNo Gravatar Says:

  Grillings er good uansett vær. Må bare kle på seg litt mer. ;)

 6. Bøtta PedersenNo Gravatar Says:

  Det ble ikke noe grilling. Kanskje vi skal prøve med vinter-grilling. Kjære, mat er jo mat?

 7. adminNo Gravatar Says:

  Vi rakk det visst ikke… Var jo forsåvidt i Oslo igjen her for et pas uker siden, og hadde god tid. Men da hadde jo du stukket av til Thailand.

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree

Spam protection by WP Captcha-Free

Vote for Launchpad to add usage statistics.
Bloggurat
Bloggurat
Twitter: anoteng

BalleClorins geekblog is using WP-Gravatar