Billig kinascooter – Moto Nordic Edition

Kjøpte for noen uker en grisebillig kinascooter markedsført som Moto Nordic Edition, ved nærmere undersøkelser viste det seg å være av fabrikatet qingqi.

Scooteren ble kjøpt på Coop Obs! Bygg, det var slutten på sesongen så jeg fikk utstillingsmodellen for kroner 5000,- ordinærpris ca 11 000. Så selv om dette er kinaskrap bør det kunne sies å være et kupp!

Fikk selvfølgelig problemer med scooteren med en gang; dersom jeg gir mer en halv gass etter at motoren er varm så dør den. Etter litt fikling fant jeg ut at den fikk alt for mye luft og ville da selvfølgelig prøve å justere blandingen. Problemet er at det ikke er noen skrue for justering på forgasseren. Jeg spurte på serviceverkstedet hvordan jeg skulle få regulert luftstrømmen, og fikk til svar at det gikk ikke. Scooteren er visstnok kun beregnet på sommerbruk, og går ikke på vinterstid. Har prøvd den i temperaturer opp til +10°C uten at det har forandret seg. Jeg endte opp med å tape over halvparten av luftinntaket, det fungerte, helt til jeg leverte inn scooteren på samme verksted for å få lagt om til vinterdekk.

På verkstedet hadde de tatt av luftfilteret for å komme til å få av bakhjulet, og når de satte det på igjen hadde de gjort det litt skjevt, og dermed ødelagt gjengene til den ene skruen og deformert dekselet akkurat nok til at det ikke tetter lenger. Verkstedet er av den useriøse sorten og tok selvfølgelig ikke ansvar for den blemma. Jeg har nå løst det igjen ved å flytte luftstrupinga inn til overgangen mellom filter og forgasser. Jeg bestillte knastdekk hos verkstedet, men de har montert noe som ligner vanlige dekk med noen få pigger i, lurer på hva de sier når jeg krever å få gjort om det?

Scooteren i seg selv er ganske grei, ihvertfall prisen tatt i betrakning. Når problemet med lufta er løst så går den ganske bra, 45-50 i slake oppoverbakker og 55 på flata. Scooteren er god å kjøre og har god plass på setet. Men her i Trondheim er som sagt serviceverkstedet ikke veldig seriøst, om det er fordi de ikke bryr seg nevneverdig om disse kinascooterne, eller om de er generellt useriøse vet jeg ikke. Men jeg vil iallefall ikke anbefale noen å benytte seg av Tores Eftf. ved Trolla Brug i Trondheim.

Tags: , , , , ,

21 Responses to “Billig kinascooter – Moto Nordic Edition”

 1. KoneNo Gravatar Says:

  Som sagt; jeg har bare hatt dårlig erfaring med dem tidligere også. De har elendig service, og leverer aldri til avtalt tid. Ikke sier de ifra heller, så man kan kjøre ti bomturer før man faktisk får med seg det man skal hjem…

 2. Ronny RuleNo Gravatar Says:

  .. det finnes luftfilter som har justering på selve filteret.. tror MOTORFORCE har det. Ellers så kan det hende at den er strøpet med ei lita dyse… har ikke googla det, men skal prøve å finneut av det. Jeg sitter å tenker på om det er noen justeringer på automatsjoken som kansje fucker opp litt… tror kansje det… teori om at kansje det er den som gnåler når dysa er for lita i forhold til hva som er “orginalt”.. trur det er noe der… ellers så var dette min første blogg”… kult. skal følge denne opp minst en gang i uken. tjobing!

 3. Ronny RuleNo Gravatar Says:

  kansje Bioetanol kan kurere hele greia.. ? teste teste… kan bli med å prøve..etter fredag førstkommende. Tjobing!

 4. adminNo Gravatar Says:

  Da må den jo ha enda mere fuel, evt. mindre luft, så jeg tror det blir bare verre med etanol. Må nok skaffe meg ei MYE større dyse ja…

 5. terjeNo Gravatar Says:

  hei vil bare si at det sitter en lufteskrue under det sorte dekslet på venstre side av gasseren i kjøreretningen der gasswiren går inn

 6. adminNo Gravatar Says:

  Skal sjekke i morgen. Men om det er som du sier så er jo serviceverkstedet enda mer på jordet. Vet ikke om jeg tør å levere den inn dit til førstegangsservice altså..

 7. RuneNo Gravatar Says:

  Lever scooteren hos moped & Veteran på lade i Trondheim. De er eksperter på slikt.

 8. NilsNo Gravatar Says:

  Hei, søkte på Moto Nordic og fikk treff på bloggen din. Veldig bra :)
  Skjønner du har hatt din scooter en stund, og dermed praktisk erfaring med litt diagnostisering og feilsøk? Jeg har også en Moto Nordic (Quinqi QM50T-A(D))kjøpt billig på SmartClub. Når motoren er kald så trekker den veldig bra. Problemet er når den har blitt varm. Da stopper den på tomgang og mister nesten all futt når jeg kjører. Har du noen idè om hva det kan være? Blir veldig glad for hjelp :)

  - Nils

 9. adminNo Gravatar Says:

  Dette kommer antagelig av at når motoren er kald er choke’n på, og blandingsforholdet er riktig. Jeg hadde samme problem før jeg strupte lufttilgangen. Prøv å gi den litt mindre luft så tipper jeg det blir bra…

 10. NilsNo Gravatar Says:

  Takk :) Da prøver jeg det i helgen, og satser på knall scootervær og full fres! Igjen, tusen takk for hjelp! Godt mulig jeg spør igjen. Du får heller si ifra hvis jeg maser for mye ;)
  - Nils

 11. øyvindNo Gravatar Says:

  hei jeg har også moto nordic kjøpt hos felleskjøpet mye plaget med denne!! garantien er null verdt, ironsisk nokk sier dem at den ikke er konstruert for nordiske forhold!! men har undersøkt litt å er jo lisesns motor heter egentlig morini(italiesk) jeg ville sett på exosen da på min hadde innmat i potta ramla løs å tetta,
  har nå kjøpt trimsylinder 47mm fra malossi bytta til delorto forgasser21mm, trimreed/innsug å fjerna plombe på variator å exos
  ble en helt annen sykkel mye mer pålitelig med kvalitets deler

 12. adminNo Gravatar Says:

  Bytta ut hele greia med en Suzuki Katana, kvalitet…

 13. ole johnnyNo Gravatar Says:

  Har selv en moto nordic edition! plages også med at den dør etter litt kjøring! på høyre side av forgasser kommer en blank slange som jeg ikke har snøring på hvor skal gå!! fikk scooteren,var da plukket ned! alle slanger fra tanken går på forgasseren og drenslanger henger ned! så d er en til overs! hvor skal denne??! når scooteren går og jeg blåser i slangen så stopper den!! noen som kan sende bilder av motor eller har snøring? mvh OJ

 14. jakobNo Gravatar Says:

  Hei jeg har tenkt å trimme min qm50t-10a. men vet ikke hvor plomberingene er?
  hvilke luftfilter og forgasser kjøpte dere? og hvor?

 15. DennisNo Gravatar Says:

  Hvilket trimannleg skal man kjøpe til Qingqi Moto Nordic QM50T-AD ??????????????
  Jeg klarer ikke finne noen ting ! :P
  Passer Suzuki ?

 16. adminNo Gravatar Says:

  Som skrevet over, har jeg kvitta meg med elendigheita. Har ingen formening om hvilke trimsett som kan passe…

 17. DennisNo Gravatar Says:

  okei, takk for hjelpen :)
  Btw, bra blogg/fakta side ! :D

 18. BirlieNo Gravatar Says:

  Har en BTM kjøpt på Jula for 6.000 våren 2011. Har kjørt drøyt 2.000 km med den uten noe problem, og nå er et januar med piggdekk. Fjernet plomberingen og topphastigheten økte, men effekten i motbakker var litt lav. Monterte på en 72 ccm trimsylinder (2.000,- ferdig montert), og dermed er scooteren perfekt. drar fra bilene i lyskryss og holder god fart opp alle bakker. Godt fornøyd så langt.

 19. HannaNo Gravatar Says:

  Kva for verkstad meiner du at eg bør ta med scooteren til? eg krasja stygt i haust, og har også problem med dette at den dør etter litt tid på tomgang. Har levert på Moped of Veteran tidlegare,men syntes ikkje dei var seriøse, den var inne i ein to-tre mnd og når eg ringte og spurte etter den sa dei at den ikkje var der i heile teke.

 20. adminNo Gravatar Says:

  Eg vei ikkje, har ikkje erfaring nokon andre verkstader i Trondheim, men som sagt, hald deg langt unna dei i Trolla.

 21. Espen egebakkenNo Gravatar Says:

  Ole Johnny fikk du svar på hva den blanke slangen gikk til??

Leave a Reply

Spam Protection by WP-SpamFree

Spam protection by WP Captcha-Free

Vote for Launchpad to add usage statistics.
Bloggurat
Bloggurat
Twitter: anoteng

BalleClorins geekblog is using WP-Gravatar