Archive for June, 2010

DamnVid, a video downloader/converter that sucks less

Wednesday, June 2nd, 2010

De siste ukene har jeg brukt mye tid på å pakke DamnVid for Ubuntu. DamnVid er et program skrevet i Python som laster ned og konverterer det meste av online video. Programmet fungerer aller best med YouTube, men kan brukes mot mange andre video-nettsteder. Damnvid kan også konvertere videoer du har på liggende på PCen. Du kan også velge å for eksempel fjerne video, og bare lagre ei lydfil av en musikkvideo på youtube. “There’s no end to the possibilities”, som Jim Carrey sa en gang.

Siden DamnVid er skrevet i Python kan det kjøres på mange plattformer; på programmets nettsider ligger installasjonsfiler for Windows og Mac. Har du Ubuntu Lucid Lynx (9.10) eller Ubuntu Karmic Koala (10.04) kan du enkelt installere programmet med apt:

$ sudo apt-add-repository ppa:damnvid/ppa
$ sudo apt-get update
$ sudo apt-get install damnvid

Så enkelt kan det gjøres, programmet skal nå ligge i Applications/Sound & video (eller tilsvarende på norsk om du er av typen som foretrekker programvare på morsmålet).

Det er mulig pakkene fungerer på Debian og eldre utgaver av Ubuntu, men da må du i såfall hente pakkene manuellt herfra: https://launchpad.net/~damnvid/+archive/ppa/+packages

I tillegg til å pakke DamnVid for Ubuntu har jeg også oversatt det til norsk. For å få DamnVid på norsk starter du programmet, velger menyen DamnVid, deretter Preferences. Deretter endrer du valget Language til: Norsk. Damnvid må nå startes på nytt for at endringene skal tre i kraft.

Ta kontakt når du finner tastefeil, dem er det sikkert noen av…

Vote for Launchpad to add usage statistics.
Bloggurat
Bloggurat
Twitter: anoteng

BalleClorins geekblog is using WP-Gravatar