Archive for April, 2010

Landevegsrøveri eller fornuftig miljøpolitikk?

Friday, April 30th, 2010

Det er mykje misnøye for tida, mange roper høgt, gret og bær seg. Skal det ingen ende ta på dette ranet av bilistane? Betaler vi ikkje vegavgift i dyre dommar, og har vi ikkje den høgste bensinprisen i verda? Kvifor skal vi finne oss i å betale bompengar kvar dag på veg til jobb? Er det ikkje staten si oppgåve å byggje nødvendige vegar? Kvifor skal bilistane betale for vegane når vi bur i eit av dei rikaste landa i verda?

Desse, og liknande argument høyrer eg kvar dag, og eg må ta meg saman for å ikkje skrike ut: «Din jævla egoist!». (more…)

Mopeden min er frisk!

Tuesday, April 20th, 2010

Da er jeg endelig fornøyd med mopeden. Den har gått som ei klokke i hele vinter, og startet selv i 25 minus. Det eneste problemet jeg har hatt er at el-starten ikke virker i minusgrader.

Men, når våren kom og det begynte å bli vått ute fikk jeg problemer. Mopeden nektet å kjøre så lenge veiene var våte. Til å begynne med trodde jeg det var kondensproblemer og prøvde uten hell med kondensfjerner. Deretter oppdaget jeg at luftfilteret ennå ikke var helt tett etter at Tores eftf. ødela det i høst. Jeg klinte inn med noe som heter tacky tape (minner litt om skoletyggis) hele veien rundt i stedet for pakning. Nå ble den litt bedre, men jeg kunne fremdeles ikke kjøre til skolen i regnvær uten at den stoppet før jeg var fremme.

Løsningen viste seg å være å utvide åpningen på luftinntaket. Jeg har jo tidliger vært nøtt til å strupe inn luftinntaket da det ikke finnes noen annen måte å justere blandingen i gasseren på. Resonerte meg frem til at jeg antagelig har stupet så mye at den akkurat har gått rent, men når det ble mye fukt i lufta fikk ikke motoren nok oksygen fordi lufta inneholdt en del vann. Jeg åpnet litt på innstrupingen og oljet inn luftfilteret og nå går mopeden som en drøm. Faktisk har den aldri gått så bra før, greier 55 i slake oppoverbakker nå!

Ubuntu 10.04 LTS (Lucid Lynx)

Friday, April 9th, 2010

Vote for Launchpad to add usage statistics.
Bloggurat
Bloggurat
Twitter: anoteng

BalleClorins geekblog is using WP-Gravatar