Archive for November, 2009

Freenas

Sunday, November 29th, 2009

Nytt prosjekt på gang; skal prøve ut FreeNAS…
FreeNAS er basert på freebsd, bare det blir jo spennende, har aldri prøvd noen varianter av BSD før. FreeNAS har innebygget støtte for blant annet bittorrent, dlna (upnp) streaming (til ps3…), samba (windows share), nfs, ftp og mye mye mer… Hele installasjonen er på knapt 100mb og det lille jeg har prøvd ut til nå ser veldig raskt og feilfritt ut. Driver å kopierer data frem og tilbake nå for å få alt over på UFS filsystem som er freeBSDs eget filsystem. Etter det jeg har forstått er ikke freeNAS spesiellt glad i hverken ext3, ext4 eller ReiserFS som er de filsystemene jeg har brukt i det siste. Gleder meg til å se hvordan dette blir å fungere. Kommer tilbake med rapport og kanskje en miniHOWTO etterhvert…

Azureus.

Friday, November 27th, 2009

Azureus installeres på servermaskina i ubuntu gjennom apt:

sudo apt-get install  azureus

Når du har åpnet azureus gå til plugin wizard og finn azsmrc og installer denne.

på klientmaskina laster du ned klienten herfra. I skrivende stund er versjon 1.0.0 siste versjon, det er zipfila du skal laste ned.
Pakk ut filene til ønsket sted, f.eks til ~/azsmrc. Lag ett tolinjers bash skript som du bruker som snarvei for å starte klienten:

echo -e '#!/bin/bash\njava -jar ~/azsmrc/launcher.jar' > azsmrc
chmod +x azsmrc
./azsmrc

Så enkelt er det. Default brukernavn og passord er: L: admin P: azsmrc

Ny mediaserver og torrentløsning på gang.

Friday, November 27th, 2009

Til nå har jeg benyttet torrentflux og torrentflux-b4rt sammen med mediatomb for å laste ned filmer/serier og vise dem med ps3. Under forsøk på å få megnet linker til å fungere oppdaget jeg at azureus, eller vuze som det heter nå, har utviklet seg mye siden jeg sluttet å bruke det for mange år siden. vuze har faktisk integrert dlna mediaserver, og jeg fant en plugin; AzSMRC som fungerer som en fjernkontroll for azureus. Ser lovende ut. Kommer tilbake med rapport og evt. en howto når jeg er ferdig.

Snart første desember…

Friday, November 27th, 2009

…og jeg skal åpne adventskalenderen min :-D
Jeg har nemlig sånn snill kone som lager slik adventskalender til meg:

En eller annen smart person en gang i tida kom nemlig på at ølkasser skulle ha plass til 24 flasker! Så kona tok turen til ultra og kjøpte 23 flasker/bokser med forskjellig øl og pakket dem inn. Den siste plassen har hun satt av til ei flaske whisky, satser på at det blir å finne en kraftig røykfull islay whisky der når jeg pakker opp den 24…

Skål…

Superhelg…

Sunday, November 22nd, 2009

Denne helga har stort sett bestått av hockey, masse god mat og øl.
Fikk besøk av Tobben og Tobias på lørdag, de skulle bli med på kamp og se Rosenborg knuse Storhamar 9-2. Etter kampen sto det hjemmelaget sushi på menyen, og bortsett fra ingefæren som ikke var bra så ble det et perfekt måltid. Bare se her:

Prøvde for første gang å lage sushi med brosme, og det ble full klaff. Litt seig å tygge så de fleste bitene måtte spises i ett jafs, men den er helt fantastisk på smak. I tillegg hadde vi tunfisk, laks og kamskjell. For første gang på lenge fikk vi tak i god og rød tunfisk… Angående ingefæren; den de selger på Ultra ol. av merke Blue Dragon el. er elendig, ikke god i det hele tatt. Dra heller til en asiatisk invandrerbutikk og spør hva de anbefaler til sushi, det pleier å være en million ganger bedre.

Tobben og Tobias ble over til søndag, og vi fikk dem med på søndagskampen og. Der så vi Rosenborg knuse Storhamar 14-1, et virkelig målkalas med andre ord. Fordi kampen aldri var spennende kunne vi bare le av dommer Hegles elendige dømming og markeringsbehov. Han dømte i det minste feil i begge retninger…

Store mengder perfekt sushi + 4 av 4 mulige poeng for Rosenborg = perfekt helg…

Klart for hockeyhelg!

Saturday, November 21st, 2009

I dag klokka 15:30 er det klart for Rosenbog Elite vs. Storhamar Dragons 2. Dette bør bli en grei kamp for rosenborg, bli med å hei fram Supertroillongan.

Tobben og Tobias blir med på kampen i dag, og etter kampen har vi store planer om å meske oss med mengder av hjemmelaget sushi. Livretten min, uten tvil…

Oh Joy!!!

Saturday, November 21st, 2009

Noen som husker Pyton?
Bladet som kom ut første gangen i 1986 og holdt det gående til langt utpå 90-tallet en gang…

Vel… Wonder-Bjarne, Dølle Duck, Pervo Kris, Deep Shit Junkies og alle de andre heltene er tilbake!!!

I forbindelse med Pondus’ 9 (!?)-årsjubileum og fordi Frode Øverli startet sin serietegnerkarriære i nettop Pyton utgis det denne uke et ekstra stort pondusnummer med en spesialutgave av Pyton på baksida. Og ikke nok med det, alle de gamle pytonbladene gis ut i bokform, megaPyton står definitivt på min ønskeliste til jol ihvertfall.

Løp og kjøp…

Billig kinascooter – update…

Friday, November 20th, 2009

Da ser det ut til at den endelig går som den skal!

Har fått nogenlunde rettet opp dekselet til luftfilteret etter den derre blemma de gjorde på Tores Eftf., ihvertfall nok til at jeg får til å tvinge på dekselet å få det til å tette. Har limt på noe plast over lufinntaket til gasseren (inni luftfilteret) og laget et hull som er ca 1/3 av størrelsen på det originale.  Nå ser det ut til at scooteren går helt rent både varm og kald. :-D

Neste prosjekt nå blir å bytte til større dyse så jeg kan fylle bioetanol på tanken…

Billig kinascooter – Moto Nordic Edition

Wednesday, November 18th, 2009

Kjøpte for noen uker en grisebillig kinascooter markedsført som Moto Nordic Edition, ved nærmere undersøkelser viste det seg å være av fabrikatet qingqi.

Scooteren ble kjøpt på Coop Obs! Bygg, det var slutten på sesongen så jeg fikk utstillingsmodellen for kroner 5000,- ordinærpris ca 11 000. Så selv om dette er kinaskrap bør det kunne sies å være et kupp!

Fikk selvfølgelig problemer med scooteren med en gang; dersom jeg gir mer en halv gass etter at motoren er varm så dør den. Etter litt fikling fant jeg ut at den fikk alt for mye luft og ville da selvfølgelig prøve å justere blandingen. Problemet er at det ikke er noen skrue for justering på forgasseren. Jeg spurte på serviceverkstedet hvordan jeg skulle få regulert luftstrømmen, og fikk til svar at det gikk ikke. Scooteren er visstnok kun beregnet på sommerbruk, og går ikke på vinterstid. Har prøvd den i temperaturer opp til +10°C uten at det har forandret seg. Jeg endte opp med å tape over halvparten av luftinntaket, det fungerte, helt til jeg leverte inn scooteren på samme verksted for å få lagt om til vinterdekk.

På verkstedet hadde de tatt av luftfilteret for å komme til å få av bakhjulet, og når de satte det på igjen hadde de gjort det litt skjevt, og dermed ødelagt gjengene til den ene skruen og deformert dekselet akkurat nok til at det ikke tetter lenger. Verkstedet er av den useriøse sorten og tok selvfølgelig ikke ansvar for den blemma. Jeg har nå løst det igjen ved å flytte luftstrupinga inn til overgangen mellom filter og forgasser. Jeg bestillte knastdekk hos verkstedet, men de har montert noe som ligner vanlige dekk med noen få pigger i, lurer på hva de sier når jeg krever å få gjort om det?

Scooteren i seg selv er ganske grei, ihvertfall prisen tatt i betrakning. Når problemet med lufta er løst så går den ganske bra, 45-50 i slake oppoverbakker og 55 på flata. Scooteren er god å kjøre og har god plass på setet. Men her i Trondheim er som sagt serviceverkstedet ikke veldig seriøst, om det er fordi de ikke bryr seg nevneverdig om disse kinascooterne, eller om de er generellt useriøse vet jeg ikke. Men jeg vil iallefall ikke anbefale noen å benytte seg av Tores Eftf. ved Trolla Brug i Trondheim.

mkv til mp4, omgjøring for å spille hd video på PS3

Saturday, November 14th, 2009

PlayStation 3 fungerer utmerket som mediasenter, men har en svakhet. Den spiller ikke .mkv filer, som er det vanligste formatet å distrubuere hd video i. Jeg har funnet et perl script her som gjør denne jobben ved hjelp av gpac. Den versjonen av gpac som følger med ubuntu har en bug som gjør at mp4box krasjer. Det ligger en pakke som virker på min PPA.
Edit 4.12.2009: Det ser ut til at den offisielle ubuntuversjonen av gpac er oppdatert slik at man ikke trenger å bruke min pakke.
installeres med: sudo apt-get install gpac

Først installerer vi verktøyene scriptet trenger. Nero aac codec kan lastes ned herfra. Pakk ut og plasser filene fra mappen linux i path, f.eks. i /usr/local/bin:
unzip NeroDigitalAudio.zip && sudo cp linux/* /usr/local/bin/ && sudo chmod a+x /usr/local/bin/neroAac*
I tillegg trenger vi følgende pakker: mkvtoolnix, mplayer og gpac. gpac må som sagt installeres fra min PPA, de andre verktøyene finnes i apt:

sudo apt-get install mkvtoolnix mplayer

Scriptet kan lastes ned herfra. Skriptet legges i path, f.eks i /usr/local/bin og gjøres kjørbart:

wget http://www.noteng.no/mkv2mp4 && sudo cp mkv2mp4 /usr/local/bin/ && sudo chmod 755 /usr/local/bin/mkv2mp4

Nå er det bare å bruke scriptet til å omgjøre dine .mkv filer til mp4.

mkv2mp4 -in film.mkv

Enjoy…

Update 28.12.2009: Om du prøver dette på et 64 bits system kan du får feilmeldingen  -bash: /usr/local/bin/neroAacEnc: No such file or directory
dette løser du med å installere ia32-libs

sudo apt-get install ia32-libs

Vote for Launchpad to add usage statistics.
Bloggurat
Bloggurat
Twitter: anoteng

BalleClorins geekblog is using WP-Gravatar