Archive for the ‘lifeblog’ Category

Landevegsrøveri eller fornuftig miljøpolitikk?

Friday, April 30th, 2010

Det er mykje misnøye for tida, mange roper høgt, gret og bær seg. Skal det ingen ende ta på dette ranet av bilistane? Betaler vi ikkje vegavgift i dyre dommar, og har vi ikkje den høgste bensinprisen i verda? Kvifor skal vi finne oss i å betale bompengar kvar dag på veg til jobb? Er det ikkje staten si oppgåve å byggje nødvendige vegar? Kvifor skal bilistane betale for vegane når vi bur i eit av dei rikaste landa i verda?

Desse, og liknande argument høyrer eg kvar dag, og eg må ta meg saman for å ikkje skrike ut: «Din jævla egoist!». (more…)

Mopeden min er frisk!

Tuesday, April 20th, 2010

Da er jeg endelig fornøyd med mopeden. Den har gått som ei klokke i hele vinter, og startet selv i 25 minus. Det eneste problemet jeg har hatt er at el-starten ikke virker i minusgrader.

Men, når våren kom og det begynte å bli vått ute fikk jeg problemer. Mopeden nektet å kjøre så lenge veiene var våte. Til å begynne med trodde jeg det var kondensproblemer og prøvde uten hell med kondensfjerner. Deretter oppdaget jeg at luftfilteret ennå ikke var helt tett etter at Tores eftf. ødela det i høst. Jeg klinte inn med noe som heter tacky tape (minner litt om skoletyggis) hele veien rundt i stedet for pakning. Nå ble den litt bedre, men jeg kunne fremdeles ikke kjøre til skolen i regnvær uten at den stoppet før jeg var fremme.

Løsningen viste seg å være å utvide åpningen på luftinntaket. Jeg har jo tidliger vært nøtt til å strupe inn luftinntaket da det ikke finnes noen annen måte å justere blandingen i gasseren på. Resonerte meg frem til at jeg antagelig har stupet så mye at den akkurat har gått rent, men når det ble mye fukt i lufta fikk ikke motoren nok oksygen fordi lufta inneholdt en del vann. Jeg åpnet litt på innstrupingen og oljet inn luftfilteret og nå går mopeden som en drøm. Faktisk har den aldri gått så bra før, greier 55 i slake oppoverbakker nå!

Moto nordic på e85

Wednesday, December 16th, 2009

Testa i dag med ca 35% bioetanol på tanken, og nå begynner jeg å merke at gasseren må modifiseres. Merket en liten effektreduksjon samt at tomgangsturtallet synker så mye at jeg må holde den i live med gassen. Tror smertegrensa på umodifisert gasser ligger på ca 30% E85. Må hive meg rundt å få åpna gassern og bytta dysa snart.

e85 på mopeden

Tuesday, December 8th, 2009

Har enda ikke kommet så langt at jeg har skrudd ut dysa for å finne ut hva jeg må ha for å få 40% mere fuel, men prøvde i dag en liter (av totalt 5) e85 på mopeden helt umodifisert. Dette fungerte helt utmerket, uten effektendring, eller endring i hvor lett den starter. Skal prøve meg frem for å finne ut hvor mye e85 jeg kan tilsette uten å modifisere gasseren.

Snart første desember…

Friday, November 27th, 2009

…og jeg skal åpne adventskalenderen min :-D
Jeg har nemlig sånn snill kone som lager slik adventskalender til meg:

En eller annen smart person en gang i tida kom nemlig på at ølkasser skulle ha plass til 24 flasker! Så kona tok turen til ultra og kjøpte 23 flasker/bokser med forskjellig øl og pakket dem inn. Den siste plassen har hun satt av til ei flaske whisky, satser på at det blir å finne en kraftig røykfull islay whisky der når jeg pakker opp den 24…

Skål…

Superhelg…

Sunday, November 22nd, 2009

Denne helga har stort sett bestått av hockey, masse god mat og øl.
Fikk besøk av Tobben og Tobias på lørdag, de skulle bli med på kamp og se Rosenborg knuse Storhamar 9-2. Etter kampen sto det hjemmelaget sushi på menyen, og bortsett fra ingefæren som ikke var bra så ble det et perfekt måltid. Bare se her:

Prøvde for første gang å lage sushi med brosme, og det ble full klaff. Litt seig å tygge så de fleste bitene måtte spises i ett jafs, men den er helt fantastisk på smak. I tillegg hadde vi tunfisk, laks og kamskjell. For første gang på lenge fikk vi tak i god og rød tunfisk… Angående ingefæren; den de selger på Ultra ol. av merke Blue Dragon el. er elendig, ikke god i det hele tatt. Dra heller til en asiatisk invandrerbutikk og spør hva de anbefaler til sushi, det pleier å være en million ganger bedre.

Tobben og Tobias ble over til søndag, og vi fikk dem med på søndagskampen og. Der så vi Rosenborg knuse Storhamar 14-1, et virkelig målkalas med andre ord. Fordi kampen aldri var spennende kunne vi bare le av dommer Hegles elendige dømming og markeringsbehov. Han dømte i det minste feil i begge retninger…

Store mengder perfekt sushi + 4 av 4 mulige poeng for Rosenborg = perfekt helg…

Klart for hockeyhelg!

Saturday, November 21st, 2009

I dag klokka 15:30 er det klart for Rosenbog Elite vs. Storhamar Dragons 2. Dette bør bli en grei kamp for rosenborg, bli med å hei fram Supertroillongan.

Tobben og Tobias blir med på kampen i dag, og etter kampen har vi store planer om å meske oss med mengder av hjemmelaget sushi. Livretten min, uten tvil…

Oh Joy!!!

Saturday, November 21st, 2009

Noen som husker Pyton?
Bladet som kom ut første gangen i 1986 og holdt det gående til langt utpå 90-tallet en gang…

Vel… Wonder-Bjarne, Dølle Duck, Pervo Kris, Deep Shit Junkies og alle de andre heltene er tilbake!!!

I forbindelse med Pondus’ 9 (!?)-årsjubileum og fordi Frode Øverli startet sin serietegnerkarriære i nettop Pyton utgis det denne uke et ekstra stort pondusnummer med en spesialutgave av Pyton på baksida. Og ikke nok med det, alle de gamle pytonbladene gis ut i bokform, megaPyton står definitivt på min ønskeliste til jol ihvertfall.

Løp og kjøp…

Billig kinascooter – update…

Friday, November 20th, 2009

Da ser det ut til at den endelig går som den skal!

Har fått nogenlunde rettet opp dekselet til luftfilteret etter den derre blemma de gjorde på Tores Eftf., ihvertfall nok til at jeg får til å tvinge på dekselet å få det til å tette. Har limt på noe plast over lufinntaket til gasseren (inni luftfilteret) og laget et hull som er ca 1/3 av størrelsen på det originale.  Nå ser det ut til at scooteren går helt rent både varm og kald. :-D

Neste prosjekt nå blir å bytte til større dyse så jeg kan fylle bioetanol på tanken…

Billig kinascooter – Moto Nordic Edition

Wednesday, November 18th, 2009

Kjøpte for noen uker en grisebillig kinascooter markedsført som Moto Nordic Edition, ved nærmere undersøkelser viste det seg å være av fabrikatet qingqi.

Scooteren ble kjøpt på Coop Obs! Bygg, det var slutten på sesongen så jeg fikk utstillingsmodellen for kroner 5000,- ordinærpris ca 11 000. Så selv om dette er kinaskrap bør det kunne sies å være et kupp!

Fikk selvfølgelig problemer med scooteren med en gang; dersom jeg gir mer en halv gass etter at motoren er varm så dør den. Etter litt fikling fant jeg ut at den fikk alt for mye luft og ville da selvfølgelig prøve å justere blandingen. Problemet er at det ikke er noen skrue for justering på forgasseren. Jeg spurte på serviceverkstedet hvordan jeg skulle få regulert luftstrømmen, og fikk til svar at det gikk ikke. Scooteren er visstnok kun beregnet på sommerbruk, og går ikke på vinterstid. Har prøvd den i temperaturer opp til +10°C uten at det har forandret seg. Jeg endte opp med å tape over halvparten av luftinntaket, det fungerte, helt til jeg leverte inn scooteren på samme verksted for å få lagt om til vinterdekk.

På verkstedet hadde de tatt av luftfilteret for å komme til å få av bakhjulet, og når de satte det på igjen hadde de gjort det litt skjevt, og dermed ødelagt gjengene til den ene skruen og deformert dekselet akkurat nok til at det ikke tetter lenger. Verkstedet er av den useriøse sorten og tok selvfølgelig ikke ansvar for den blemma. Jeg har nå løst det igjen ved å flytte luftstrupinga inn til overgangen mellom filter og forgasser. Jeg bestillte knastdekk hos verkstedet, men de har montert noe som ligner vanlige dekk med noen få pigger i, lurer på hva de sier når jeg krever å få gjort om det?

Scooteren i seg selv er ganske grei, ihvertfall prisen tatt i betrakning. Når problemet med lufta er løst så går den ganske bra, 45-50 i slake oppoverbakker og 55 på flata. Scooteren er god å kjøre og har god plass på setet. Men her i Trondheim er som sagt serviceverkstedet ikke veldig seriøst, om det er fordi de ikke bryr seg nevneverdig om disse kinascooterne, eller om de er generellt useriøse vet jeg ikke. Men jeg vil iallefall ikke anbefale noen å benytte seg av Tores Eftf. ved Trolla Brug i Trondheim.

Vote for Launchpad to add usage statistics.
Bloggurat
Bloggurat
Twitter: anoteng

BalleClorins geekblog is using WP-Gravatar